sábado, 19 de abril de 2008

ESCOLA DE NATURA DE MEQUINENSA

Està ubicada en plena depressió de l'Ebre, i la proximitat del Delta l'hi afegeix encara més valor com a extraordinari connector.

Disposa de centenars de metres d'amplària d'aigua, amb nombroses illes i els boscos de ribera més extensos de l’Ebre. Té també una gran varietat de flora estepària, provinent del desert dels Monegres i abundant flora Mediterrània.

Hi conviuen espècies d'ambients ben oposats: ocells (són el grup més destacat), tota mena de rapinyaires, aus dels ambients desèrtics (incloent una extensa representació d'espècies escasses i amenaçades a Europa.) S'afegeixen: rèptils, amfibis i els mamífers amb un extraordinari reguitzell de muricecs (ratpenats), una abundant població de Cérvol i més escadusseres la Llúdriga i la Cabra Salvatge.

El mes de març de l’any 2003 aquesta Escola, va patir un terrible atemptat. Uns vàndals la van destruir totalment i la van omplir de simbologia feixista i espanyolista. Fou el preu de ser els únics en emprar la llengua de manera natural en l'ensenyament. La gent de Mequinensa es va bolcar en aïdar a l'Escola, les organitzacions d'arreu els Països Catalans els van donar suport i els ajuntaments de la ribera de l'Aiguabarreig al Segrià (Seròs, Massalcoreig, Almatret,...) es van oferir per acollir l'Escola de Natura.



Per si us pot interessar, aquesta és la seva adreça:

Escola de Natura i Estació Biològica de l'Aiguabarreig

Mas Moixons
50170 Mequinensa (Baix Cinca)
tel. 974 464435
www.aiguabarreig.cat
eba@aiguabarreig.net

Jossie Casanovas



No hay comentarios: